De 5 M’s

Dit is een principe waar ik graag mee werk. Ik heb het meegekregen via mijn opleiding tot regentes huishoudkunde.
Tijd om ze uit te leggen:

*Materialen
Dit wil zeggen: de ingrediënten. Ik zoek deze zorgvuldig uit. De bloem komt bijvoorbeeld van de Molens van Temse, daar zitten geen bewaarmiddelen in. De eitjes komen van een lokale boerderij.
Ook met allergiën houd ik zoveel mogelijk rekening. Op vraag gebruik ik speltmeel, glutenvrije bloem, plantaardige alternatieven voor zuivel en zo voort.

*Middelen
Het gereedschap dat we in de keuken gebruiken. Klopper, deegkommen, koekjesvormpjes,…Ik heb het allemaal zelf uitgezocht en aangepast aan de kleine koks.

*Methode
De werkwijze die wordt toegepast, uiteraard aangepast aan de leeftijd en noden van de kinderen.

*Milieu
Dit is zeker ook een heel belangrijke. We zorgen er samen voor dat we geen grondstoffen en water verspillen. We werpen het afval in de juiste vuilnisbak.

*Mens
Hiermee bedoel ik de hygiëne. Dit is zeer belangrijk in de keuken! De kinderen krijgen een schort en een muts en we wassen steeds onze handen voor het koken en na het spelen en naar het toilet gaan.
Ook te keukenmaterialen en ingrediënten worden met zorg behandeld en schoon gemaakt.

Dit alles komt dus steeds aan bod bij Mama Tina!